Ain Soukhna numită şi Ajn Suchna este o mică staţiune pe ţărmul Mării Roşii, la Canalul Suez.Acolo sunt o serie întreagă dep laje mari şi mici, complexuri hoteliere şi restaurante. Apa limpede şi plajele frumoase fac din Ain Soukhna una dintre cele mai îndrăgite staţiuni din apropierea oraşului Cairo. În afară de toate acestea turiştii sunt atraşi aici de accesul uşor la cele mai cunoscute obiective turistice din împrejurimile metropolei.
Nu numai hoteluri şi plaje
Ain Soukhna însemnă în traducere „izvoarele fierbinţi“, care au circa 35°C şi ies la suprafaţă în extremitatea nordică a deşertului de est.
Ain Soukhna are o aşezare foarte prielnică, pentru acei dintre dumneavoastră care doresc să viziteze mănăstirle de pe ţărm. Una dintre acestea este mănăstirea Sf.Antonin, iar cea de a doua este Sf.Pavel. Aceste două mănăstiri creştine sunt nu doar cele mai vechi din ţară, ci şi cele mai vechi din lume. Deşi aparent sunt apropiate, aveţi de mers circa 80km de la una pînă la cealaltă. Această expediţie este recomandată turiştilor cu adevărat experimentaţi. Poteca dintre cele două mănăstiri străbate un peisaj ostil. În urmă cu câţiva ani un turist singuratic şi-a pierdut aici viaţa.
Mănăstirea Sf. Antonin
Mănăstirea Sf. Antonin se compune din mai multe clădiri, o moară şi o biserică.De asemenea, puteţi vizita aici brutăria şi biblioteca.Mănăstirea este înconjurată de ziduri de piatră, iar în grădina sunt culturi de viţă de vie, măslini şi palmieri. În interiorul complexului se află cea mai veche dintre biserici, având hramul sfântului Antonin, care reprezintă pentru mulţi dintre credincioşi părintele monahismului. Sfântul Antonin a trăit între anii 251-356 şi ca tînăr orfan, şi-a hotărât să ducă o viaţă de ascet, în peşterile Deşertului de Est, aspirând la mântuirea sufletului. Când s-a aflat despre aceasta, mulţi alţii au dorit să ducă un trai asemeni lui. Sf. Antonin a devenit conducătorul lor şi după moartea sa, discipolii lui au construit aici prima mănăstire creştină.Nu mult după aceea, în întregul imperiu Bizantin, au afost întemeiate alte şi alte mănăstiri. Cu aproximativ 100 de ani mai târziu, monahismul s-a extins în Franţa şi în Italia.
Mănăstirea Sf.Pavel
Deşertul de Est a fost pentru Sf.Pavel refugiu, când s-a ferit din calea romanilor. Într-un complex mare construit în stânci, se află frumoasa biserică Sf.Pavel.călugării vă vor conduce bucuroşi prin mănăstire.