Egipt - Cazarea

(Pagini) > > > Cazarea

Excursiile şi cazarea

Când veţi veni în Egipt, vă veţi putea alege un loc de cazare dintr-o largă paletă de oferte. Desigur, depinde de câţi bani sunteţi dispuşi să cheltuiţi.

Hoteluri şi hosteluri în Egipt


În Egipt, veţi întâlni hoteluri de toate categoriile de preţ. În cazul celor mai ieftine, în totdeauna controlaţi camera, pentru a vă asigura dacă faţă de preţul de bază mai trebuie să plătiţi taxe suplimentare . Pentru siguranţă, este bine să verificaţi care este situaţia apei calde. Trebuie să ţineţi cont de faptul că, în Egipt, acordarea stelelor pentru hoteluri este diferită de aceea cu care suntem obişnuiţi în Europa. În hotelurile de trei şi mai multe stele, se primesc în mod curent, dolari americani şi carduri de plată, însă este mai bine să vă informaţi în prealabil.


O altă posibilitate de cazare , în special pentru tineret sau pentru călătorii singuratici este cazarea în hosteluri. Acestea de regulă sunt ieftine (4-20 E.L.). Adesea au camere pentru trei sau mai multe persoane, uneori comune pentru bărbaţi şi femei, motiv pentru care sunt preferate de turiştii care apreciază posibilitatea de a face cunoştinţă cu alţi aomeni din întreaga lume. Dacă însă preferaţi liniştea şi intimitatea, mai bine alegeţi un alt tip de cazare.

În Egipt puteţi sta şi în cort. Deşi veţi întâlni campinguri în fiecare colţ, este bine să vă informaţi din timp asupra condiţiilor. Acest tip de cazare, este foarte interesant şi mai mult decât atât, destul de ieftin. Oficial puteţi campa în apropiere de Giza, Luxor sau în tabăra din parcul naţional Ras Muhammad. Sunt îndrăgite de asemenea, campingurile de pe plajele din Sinai.

Excursiile în Egipt


Excursiile în Egipt sunt oferite de numeroase agenţii de turism, iar gama acestora este variată. De aceea, înainte de a face o rezervare este bine să vă găsiţi răspuns la câteva întrebări. Este bine să ştiţi dacă doriţi să vă petreceţi un concediul de relaxere pe plajă sau dacă doriţi să vizitaţi anumite monumente. Preferaţi un mediu liniştit sau vă place viaţa de noapte agitată? În funcţie de acestea trebuie să faceţi alegerea locului de petrecere a concediului. De asemenea, ţineţi cont şi de investiţiile pe care sunteţi dispuşi să le faceţi în excursii, respectiv dacă preferaţi să beneficiaţi de avntajul ofertelor din afara sezonului. Alegeţi hotelul în funcţie de posibilitatea acestuia de a vă satisface cerinţele legate, spre exemplu, de activităţile sportive sau programele de distracţii.

În cea mai mare parte, este vorba despre excursii cu transport aerian, ale căror preţuri variază în funţie de calitatea cazării, de staţiunea aleasă şi perioada sejurului. În general putem spune că preţul unui sejur de 12 zile în sezon, cu cazare în hotel de 5 stele variază între  600 la 1200 Euro, iar dacă veţi alege un hotel de 3 stele veţi plăti circa 550 Euro. Puteţi obţine reduceri considerabile  pentru oferte „last minute“. Dacă nu doriţi să aşteptaţi cu alegerea vacanţei până în ultima clipă, unele dintre agenţiile de turism oferă reduceri pentru rezervările făcute din timp, aşa-zisele oferte „first minute“. În tipul de aranjament „all inclusive“, de cele mai multe ori, se include în preţul excursiei micul dejun, masa de prânz şi cina , sub formă de bufet, cu servirea gratuită a băuturilor alcoolice sau răcoritoare, precum şi alte avantaje. Camerele din hoteluri de 3 sau mai multe stele, sunt de regulă, echipate cu climatizare, însă este mai bine să vă informaţi din timp asupra acestui lucru. Adesea, climatizarea este centralizată, motiv pentru care, în unele locuri poate funcţiona numai în sezonul principal. Aproape toate complexurile hoteliere, care sunt oferite de către agenţiile de turism au în areal una sau mai multe piscine.

Servicii suplimentare


Majoritatea agenţiilor de turism oferă excursii facultative, prin intermediul cărora puteţi vizita locuri turistice atractive. Unele dintre agenţii pot să vă intermedieze şi închirierea unui automobil. Aceste servicii sunt de regulă, asigurate gratuit de delegatul agenţiei.

Ultimele curiozităţi...

26.03.2012 Muntele lui Moise
26.01.2012 Sărbătorile în Egipt
22.11.2011 Kultura

Ultima discuţie...

01.05.2011 o mai fi comori
30.04.2011 valabilitate pasaport
30.04.2011 marea rosie in ianuarie
03.02.2009 How to Egypt with children?

Ultima fotografie...

Cairo 6
Cairo 5
Cairo 4
Cairo 3
Cairo 2