Cum să evitaţi problemele pe timpul concediului

22.02.09 14:22:48

Pentru ca vacanţa să se desfăşoare aşa cum doriţi este bine să respectaţi câteva reguli de bază.

Respectaţi regulile de igienă

În nici un caz să nu beţi apă de la robinet, cumpăraţi apă îmbuteliată pe care să o folosiţi inclusiv la spălarea fructelor. Mai bine evitaţi să puneţi cuburi de gheaţă în băuturi. Deşi printr-un comportament preventiv eliminaţi riscul de a fi afectaţi de „răzbunarea faronului“, respectiv problemele intestinale, uneori nu veţi scăpa de acestea. De regulă medicamentele aduse din Europa nu au efect asupra „răzbunării faraonului“ aşa că mai bine încercaţi medicamentul autohton, Antinal, care se vinde în farmacii.

La scăldatul în apa mării, respectaţi recomandările salvamarului. Cel mai sigur este să intraţi în mare pe timpul zilei, iar dacă doriţi să înotaţi în apropierea recifurilor de corali, nu uitaţi de încălţămintea pentru apă. Unii dintre corali pot să fie veninoşi, iar dacă vă veţi răni adresaţi-vă medicului.

În orice caz, nu uitaţi niciodată că vă aflaţi într-o ţară musulmană şi respectaţi cultura locală. Este un lucru de bun simţ, dar vă ajută să preveniţi şi apariţia unor eventuale neînţelegeri. Alcoolul poate fi procurat fără probleme în zonele turistice, însă mai greu în afara acestora. De asemenea, carnea de porc este mai mult o raritate şi o întâlniţi mai ales în hotelurile de lux. Ziua liberă a săptămânii este pentru musulmani vinerea şi nu duminica aşa cum suntem noi obişnuiţi. Ramadamul, sărbătoarea tuturor musulmanilor, variază ca dată. De regulă, durează de la jumătatea lui septembrie până la jumătatea lui octombrie.

Bacşiş

Îm Egipt bacşisul este un lucru de la sine înţeles. În ţările islamice acesta este obligaţia celor bogaţi faţă de cei săraci. În acest fel puteţi să vă arătaţi aprecierea faţă de calitatea serviciilor. Dacă veţi lăsa pe patul dumneavoastră chiar o sumă modică, pentru cameristă sau mai adesea camerist, să fiţi convinşi că îi veţi bucura foarte mult. Este bine să aveţi asupra dumneavoastră bani mărunţi.

Ce nu este potrivit în Egipt

În legătură cu Islamul este necesar să atenţionăm asupra îmbrăcăminţii, în special în cazul fetelor şi femeilor. Mai bine evitaţi să purtaţi pantaloni scurţi, maieuri şi bluze cu decolteu adânc. Ar putea fi interpretate ca o provocare sau lipsă de respect faţă de cultura şi religia locală.

Ca nepotrivite ar putea fi înţelese şi diversele gesturi făcute pe stradă cum ar fi sărutul şi altele.

Vaccinarea

Pentru călătoriile în Egipt nu aveţi nevoie de nicio vaccinare însă, uneori se recomandă vaccinarea împotriva hepatitei şi dizenteriei. Dacă veţi sta în Egipt o perioadă mai îndelungată, vă recomandăm să folosiţi preventiv medicamentele contra malariei.

Ultimele curiozităţi...

26.03.2012 Muntele lui Moise
26.01.2012 Sărbătorile în Egipt
22.11.2011 Kultura

Ultima discuţie...

01.05.2011 o mai fi comori
30.04.2011 valabilitate pasaport
30.04.2011 marea rosie in ianuarie
03.02.2009 How to Egypt with children?

Ultima fotografie...

Cairo 6
Cairo 5
Cairo 4
Cairo 3
Cairo 2