Hummus, în pofida denumirii sale, este o gustare delicioasă. Este vorba despre o pastă umedă şi aromată din năut. Dacă vă pregătiţi de drum, preparaţi şi acest produs tradiţional şi gustaţi o bucăţică din Egipt încă de pe acum. Hummus pentru 4 persoane – recomandăm să fie consumat cu pâine arăbească.
- 1 căţel de usturoi
- 400g boabe de năut din conservă sau fasole albă
- 2 linguri de tahini (pastă din semniţe de susan sau unt de arahide)
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare, piper, lămâie
- o jumătate de linguriţă de coriandru
- chimen, chilli
Mixaţi usturoiul şi năutul pentru a obţine un piure. Adăugaţi tahini sau untul de arahide şi potriviţi gustul cu coajă de lămâie şi mirodenii.
Dacă pasta este prea densă adăugaţi apă.
La sfârşit stropiţi cu ulei de măsline şi presăraţi chimen.