Narghileaua

Narghileaua
13.04.11 14:05:24

E greu să ne imaginăm Egiptul fără narghilele, acestea constituind o experienţă aproape obligatorie pentru fiecare turist care vizitează ţara. Majoritatea străinilor nu rezistă tentaţiei de a le încerca. Egiptenii fumează tutunul parfumat filtrat de apa bolborosind în narghilea la întâlnirile cu prietenii la un pahar de ceai. De fapt, nu se fumează în adevăratul sens al cuvântului – narghileaua e mai degrabă un ritual care face posibilă relaxarea tuturor simţurilor. Dacă doriţi să experimentaţi, aveţi la dispoziţie mai mai multe feluri de tutun, cu diferite arome.

În Egipt, narghileaua se numeşte „shisha” (sau „hookah”, „nargile”) şi e considerată a fi un mod „rafinat” de a fuma, preferat de cei care doresc să se relaxeze înconjuraţi de arome plăcute într-o atmosferă liniştitoare. Fumul aromat se ridică în valuri transparente, iar în narghilea apa bolboroseşte ritmic în surdină – un adevărat ritual plin de farmec!

Dacă aveţi intenţia de a achiziţiona o narghilea de bună calitate pe care să o luaţi acasă la plecare, trebuie să ştiţi că, la fel ca şi în cazul altor produse, veţi întâlni aici şi falsuri ieftine care nu merită cumpărate. Căutaţi, deci, produse originale ale unor firme egiptene renumite, cum ar fi Top Mark sau Aladin. Pe de altă parte, printre producătorii de tutun prentru narghilea cunoscuţi în toată lumea se numără, de exemplu, şi firmele egiptene El Nakhla Tobacco şi Prince Molasses.
Nu ezitaţi, deci, faceţi o pauză în călătoria dumneavoastră prin Egipt la o narghilea şi un pahar de ceai delicios, relaxaţi-vă şi bucuraţi-vă de odihnă şi de calmul desăvârşit.

Ultimele curiozităţi...

26.03.2012 Muntele lui Moise
26.01.2012 Sărbătorile în Egipt
22.11.2011 Kultura

Ultima discuţie...

01.05.2011 o mai fi comori
30.04.2011 valabilitate pasaport
30.04.2011 marea rosie in ianuarie
03.02.2009 How to Egypt with children?

Ultima fotografie...

Cairo 6
Cairo 5
Cairo 4
Cairo 3
Cairo 2