Egipt - Dahab

(Pagini) > > > Dahab

Dahab este o staţiune foarte îndrăgită, situată în Peninsula Sinai. Vis-a-vis de Sharm el Sheik, de care se află la circa 80 km distanţă, dahab oferă o atmosferă mai tihnită şi ai intimă. Cuvântul „dahab“ tradus din limba arabă însemnă aur. Potrivit unor izvoare istorice, numele locului vine de la extracţiile de aur de aici, iar potrivit altora, de la culoarea aurie a nisipului de pe plajele sale.

Spre Dahab se îndreptă mai ales turiştii tineri şi independenţi, cu rucsacurile în spate, turiştii individuali fiind aici mult mai numeroşi decât în alte staţiuni de vacanţă.

Dahab se împarte în două zone. Cea nouă este numită Dahab City, unde se găsesc câteva hoteluri de lux capabile să mulţuească şi pe cei mai exigenţi dintre turişti. De-a lungul ţărmului, către nord se întinde Asala care a fost iniţial, un sat de beduini. Asala se împarte la rândul său în Masbat şi Maşrab. Masbat este parta nordică, unde se află numerase campinguri, mici hoteluri şi restaurante. Deşi Asala se dezvoltă necontenit, îşi păstrează nota tipică de viaţă beduină.

Scufundările subacvatice şi alte activităţi în Dahab

Dahab este una dintre cele mai îndrăgite staiuni pentru scufundări, de la Marea Roşie. Puteţi alege dintre nmeroasele cluburi de profil, care se găsesc aici. Locaţia cea ma vizitată este Kanon unde adâncimile sunt convenabile pentru toţi scufundătorii. Doriţi să admiraţi viaţa submarină fără să absolviţi un curs de scufundări?  Puteţi să vă îmbrăcaţi cu echipametul şi să vă scufundaţi legaţi. Dacă nu aveţi echipament, puteţi  să îl închiriaţi. Din păcate, unele recifuri de corali sunt murdarite de gunoaie. Printre cele mai îndrăgite locuri se află Majak, un recif protejat şi Grădina Berzelor, unde trăieşte o colonie de berze. Nu numai pentru scufundările libere, dar şi pentru cele legate trebuie să vă amintiţi că peste recife se pot stârni curenţi neaşteptaţi, aşa că, respectaţi regulile de securitate care vă sunt recomandate.

Printre alte activităţi care pot da culoare vacanţei dumneavoastră se numără windsurfing-ul şi alte sporturi de apă, mersul pe cal, sau excursiile pe cămile în ţinuturile din inteiorul Sinaiului.

 

Ultimele curiozităţi...

26.03.2012 Muntele lui Moise
26.01.2012 Sărbătorile în Egipt
22.11.2011 Kultura

Ultima discuţie...

01.05.2011 o mai fi comori
30.04.2011 valabilitate pasaport
30.04.2011 marea rosie in ianuarie
03.02.2009 How to Egypt with children?

Ultima fotografie...

Cairo 6
Cairo 5
Cairo 4
Cairo 3
Cairo 2