Egipt - Distracţia

(Pagini) > > > Distracţia

Chiar dacă Egiptul  este un loc al relaxării pe plajă, această ţară,  pe lângă apa curată şi limpede a mării şi vizite în locuri istorice, oferă posibilitatea unei vacanţe active şi sportive.

Golful în Egipt

Încet, golful a cîştigat teren în Egipt. Aici se află 20 de terenuri de golf, care sunt conforme cu standardele Asociaţiei de Golf Profesionist. Spre exemplu în luxoasa staţiune Taba Heighst a fost inaugurat în primăvara anului 2007 un areal pentru campionate, cu 18 găuri, situat între Marea Roşie şi înălţimile Peninsulei Sinai. Terenul se întinde pe 550 mii de metrii pătraţi dintr-o zonă care a fost deşert. Cea mai mare parte a suprafeţei este acoperită cu iarbă iar peste 8mii de metrii pătraţi sunt suprafeţe acoperite cu apă şi obstacole. Dacă doriţi să jucaţi golf la umbra piramidelor, aveţi posibilitatea să faceţi acest lucru, pe terenul Mena House Oberoi din Cairo.  Majoritatea centrelor de golf oferă cursuri şi au chiar şcoli de golf.

Alte sporturi

Printre alte sporturi care vă pot asigura o vacanţă activă în Egipt se numără şi minigolful, tenisul sau tenisul de masă. Îndrăgite sunt şi sporturile de apă, mai ales windsurfing-ul.

Scufundările subacvatice

Cea mai atractivă activitate, care îi determină pe mulţi turişti să vină în Egipt, este scufundarea subacvatică. De aceasta ne vom ocupa într-un capitol aparte.

Activităţile din Egipt

În Egipt vin şi cei care sunt pasionaţi de păsări. Există câteva zone care sunt parcă anume destinate acestui scop. De exemplu, lacurile Oarun sau Bardawil unde se pot vedea stoluri întregi de pelicani şi păsări flamingo sau deşertul, unde puteţi admira vulturii.

În Egipt, există de asemenea şi cîteva locuri potrivite pentru turismul montan. Unul dintre acestea este în regiunea Sf.Caterina, din Sinai sau împrejurimile muntelui lui Moise, din aceeaşi zonă. Trebuie să vă planificaţi cu grijă o astfel de excursie, să nu vă supraestimaţi forţele şi să fiţi bine echipaţi, cu îmbrăcăminte călduroasă, pentru că noaptea în munţi este frig.


Vă puteţi „colora“ sejurul pe litoral călărind pe cămile sau cai. Pe cal puteţi să vă plimbaţi în jurul piramidelor la Gize sau pe coasta de vest, la Luxor.


În special, dar nu exclusiv pentru copii sunt parcuri de distracţii, aqua-parcuri şi delfinarii. Astfel de distracţii se găsesc în majoritatea staţiunilor mari, cum ar fi spre exemplu Sharm el Sheik.

Veşnic îndrăgite rămân expediţiile în deşert. Este bine să apelaţi la serviciile unui ghid cu experienţă. Spre exemplu, puteţi să vă plătiţi o expediţie de două sau trei zile în Sinai, care include transportul cu cămila şi înnoptare în deşert. Şi agenţiile de turism vând excursii în deşert. Acestea cel mai frecvent asigură transportul cu motociclete, ATV-uri sau cămile şi în majoritatea cazurilor includ şi vizitarea satelor de beduini.

Viaţa de noapte în Egipt

După apusul soarelui, viaţa animată a staţiunilor egiptene nu se domoleşte. Aici sunt numeroase baruri, cluburi de noapte şi discoteci. Şi deşi nu vă aşteptaţi să fie aşa pe un pămînt musulman, veţi găsi aici şi multe cazinouri, care sunt concentrate mai ales în Cairo. Puteţi petrece o seară frumoasă la restaurant, degustând specialităţile locale sau la cafenea, fumând narghilea.

Ultimele curiozităţi...

26.03.2012 Muntele lui Moise
26.01.2012 Sărbătorile în Egipt
22.11.2011 Kultura

Ultima discuţie...

01.05.2011 o mai fi comori
30.04.2011 valabilitate pasaport
30.04.2011 marea rosie in ianuarie
03.02.2009 How to Egypt with children?

Ultima fotografie...

Cairo 6
Cairo 5
Cairo 4
Cairo 3
Cairo 2