Egipt - Hurghada

(Pagini) > > > Hurghada

Hurghada este cel mai mare centru turistic al Egiptului. La începuturi, era un mic sat pescăresc, iar în urmă cu 15 ani erau aici numai două hoteluri. Astăzi, populaţia locală este de circa 40-50 mii, iar numărul hotelurilor a trecut de o sută.
Acestă staţiune care se aşterne pe litoralul Mării Roşii atrage turiştii, în primul rând cu apa cristalină şi recifurile impresionante. În fiecare an aici vin mulţi scufundători. La popularitatea acestui loc concură şi situarea sa, în relativa apropiere a oraşelor Luxor şi Cairo.

În Hurghada se construieşte continuu, iar majoritatea localnicilor îşi câştigă existenţa din turism. Pe lângă numărul mare al capacităţilor de cazare, Hurghada oferă nenumărate magazine, pravălii mici şi restaurante. Deşi Egiptul este o ţară musulmană, consumul alcoolului fiind aici interzis, în Hurghada cu siguranţă, acesta nu vă va lipsi. În acest loc se bea mai mult alcool decât în întreaga ţară.

Oraşul are duă centre principale. Centrul vechi al Hurghadei se află la nord şi se numeşte El Dahar, iar cel de al doilea centru, care este mai mult turistic, poartă numele Sakalla. Partea de oraş care se dezvoltă cel mai rapid este Sigala, care este despărţită de Dahar prin dune de nisip.

Litoral Hurghada

Litoralul din Hurghada este lung de aproximativ 100 km. Dacă veţi pleca spre nord, veţi da de mult îndrăgitul orăşel El Gouna, care a fost întemeiat pe lagune artificiale. La circa 20 km sud de Sakalla se află Makadi Bay, o altă staţiune plină de complexuri hoteliere luxoase.

Fiecare hotel are plaja sa, sau dacă nu se află direct pe malul mării, foloseşte plaja altui hotel. Plajele sunt lungi, largi şi nisipoase. Dacă nu sunteţi cazaţi în hoteluri, ci spre exemplu, la privaţi, puteţi folosi plajele publice, unde însă accesul este contra cost. Probabil cea mai cunoscută dintre acestea este  Old Vic, frumoasă fiind şi plaja dintre hotelurile Beirut şi Palma de Mirette. Plajele din centru sunt de regulă mai scurte, iar viaţa submarină nu este nici ea, la fel de imtensă ca în afara centrului.

Dacă nu sunteţi scufundători, dar aţi fi bucuroşi să vedeţi ce se petrece sub luciul mării , folosiţi oferta largă a plimbărilor cu barca. Veţi ajunge în largul mării , cu apă limpede . O altă posibilitate este excursia cu submarinul, iar dacă aveţi rău de mare puteţi admira fauna marină în îndrăgitul acvariu care se află la Dahar.

În unele dintre staţiuni se vor simţi bine şi iubitorii sporturilor nautice, Practicanţii windsurfingului au îndrăgit zona din apropierea hotelului Triton Empire Beach şi Jasmine Village. Puteţi de asemenea încerca parapanta sau schiul nautic.
Cu excepţia oraşului Cairo în Hurghada există cea mai largă paletă de capacităţi de cazare, aici având de unde să îşi aleagă cu adevărat oricine.

 

Ultimele curiozităţi...

26.03.2012 Muntele lui Moise
26.01.2012 Sărbătorile în Egipt
22.11.2011 Kultura

Ultima discuţie...

01.05.2011 o mai fi comori
30.04.2011 valabilitate pasaport
30.04.2011 marea rosie in ianuarie
03.02.2009 How to Egypt with children?

Ultima fotografie...

Cairo 6
Cairo 5
Cairo 4
Cairo 3
Cairo 2