Egipt - Marsa Alam

(Pagini) > > > Marsa Alam

Staţiunea Marsa Alam se află pe litoralul de sud al Mării Roşii. La dezvoltarea nou apărutei staţiuni turistice a contribuit în mod substanţial, aeroportul care a fost finalizat în 2001. Marsa Alam este locul care oferă cazare în hoteluri de lux, este potrivit pentru turiştii dornici de relaxare şi pentru scufundători. Este staţiunea cea mai sudică din Egipt. Datorită aşezării sale, aici este cald  inclusiv în lunile târzii de toamnă şi în cele de iarnă. Marea este limpede, iar câmpurile de mango şi palmieri şi plajele superbe, dau farmec locului.

Până nu demult, aici aţi fi găsit doar un mic sat de pescari ,către care plecau doar scufundătorii şi aventurierii, care se mulţumeau cu cazare în corturi .Deşi azi arată cu totul altfel Marsa Alam încă nu este în rândul turismului de masă.

Anual vin la Marsa Alam mulţi iubitori ai vieţii submarine. Aici se află aşa –zisa „Casă a delfinilor“ care este un loc unic pentru scufundări, unde vor fi satisfăcuţi atât profesioniştii cât şi începătorii. Îndrăgită este şi locaţia Fury Shoal unde se află un recif de corali , în jurul căruia puteţi zări delfini şi rechini.

Marsa Alam se află la întretăierea drumului litoral cu cel care duce la Edf. Acesta a fost construită de Ptolemaios II şi trece prin câteva locuri interesante. Pe stâncile aflate de-a lungul şoselei sunt săpate diverse înscrisuri şi reliefuri reprezentând animale sau scene de vânătoare. Din regiunea prin care trece acest drum , egiptenii şi-au extras o mare parte din aur. Astăzi din această zonă se extrag fosfaţii.

Ultimele curiozităţi...

26.03.2012 Muntele lui Moise
26.01.2012 Sărbătorile în Egipt
22.11.2011 Kultura

Ultima discuţie...

01.05.2011 o mai fi comori
30.04.2011 valabilitate pasaport
30.04.2011 marea rosie in ianuarie
03.02.2009 How to Egypt with children?

Ultima fotografie...

Cairo 6
Cairo 5
Cairo 4
Cairo 3
Cairo 2