Egipt - Sharm el Sheikh

(Pagini) > > > Sharm el Sheikh

Această staţiune, aflată pe locul al doilea, din punct de vedere al numărului de vizitatori, este situată în partea de sud a peninsulei Sinai. Dezvoltarea turismului a început aici mult mai târziu decât în Hurghada şi tocmai de aceea, aici mai există încă recifuri coraliere bine păstrate chiar în apropierea plajelor hotelurilor. La începutul anilor 90, aici era o mică aşezare de marinari şi pescari. Acum turiştii vin în această staţiune luxoasă pentru a admira frumuseţile naturii şi bogăţia lumii submarine. Sharm el Sheikh oferă vizitatorilor servicii de înaltă calitate.

Sharm el Sheikh este împărţit în două părţi - oraşul şi portul în sud  şi luxosul centru turistic Naam Bay.

În centrul staţiunii se află promenada de lângă plaja Naam Bay. Aici sunt numeroase hoteluri de lux, baruri, cafenele şi localuri de noapte, datorită cărora Naam Bay este considerat a fi  „Las Vegasul egiptean“. Nu trebuie să omiteţi o plimbare de seară pe această promenadă, unde veţi avea posibilitatea să fumaţi narghilea şi să vă antrenaţi în arta târguielii la cumpărarea suvenirurilor.

Scufundările subacvatice

Sharm el Sheikh se numără printre cele mai căutate staţiuni din lume, pentru scufundări subacvatice. Puteţi admira frumuseţea multicoloră de sub oglinda apei chiar dacă sunteţi complet începător. Centrele de scufundări locale vă dau posibilitatea de a obţine licenţă. Şi dacă nu vreţi să urmaţi un curs, puteţi admira peisajul submarin scufundându-vă legat. La Sharm el Sheikh sunt condiţii ideale pentru acest lucru. Temperatura ridicată a apei permite scufundarea liberă şi legată pe tot timpul anului.  Ţinând cont de pericolul  de rănire pe care îl pot prezenta coralii, nu uitaţi să vă puneţi în bagaj şi încălţăminte pentru apă.

Alte activităţi

În afară de scufundări, această staţiune oferă condiţii favorabile şi pentru windsurf, surf, parapantă, schi nautic şi pescuit sportiv. Pe lângă sporturile de apă, există şi locuri unde puteţi juca tenis sau squash,  sau mai puteţi compara dacă lumea se vede mai frumoasă călare pe un cal sau pe o cămilă. Pentru iubitorii golfului este amenajat şi un teren frumos de 18 găuri.

Sharm el Sheikh este un bun punct de plecare şi pentru numeroase excursii. Nu rataţi posibilitatea de a ajunge pe muntele lui Moise, al doilea ca înălţime în Sinai (2285m) şi de a savura de aici mirajul apusului de soare. Între muntele lui Moise şi muntele Sf. Caterina, se află străvechea mănăstire Sf.Caterina, care merită vizitată. Biserica de aici a fost construită în anul 330 din porunca împărătesei Elena, o neobosită propagatoare a creştinismului.  În secolul al VI-lea biserica a fost încorporată în această mănăstire fortificată. Pe teritoriul mănăstirii, mai puteţi admira capela iustiniană şi preţioasele  mozaicuri datând din secolul al VI-lea, iar sub arcade veţi descoperi biblioteca şi colecţia de icoane renumită pe plan mondial.

Printre excursiile facultative oferite de agenţiile de turism se numără şi excursia de o zi la Cairo, capitala Egiptului sau la Jerusalem, legănul civilizaţiei creştine. Foarte apreciată este şi excursia de o zi, la Luxor.

Ultimele curiozităţi...

26.03.2012 Muntele lui Moise
26.01.2012 Sărbătorile în Egipt
22.11.2011 Kultura

Ultima discuţie...

01.05.2011 o mai fi comori
30.04.2011 valabilitate pasaport
30.04.2011 marea rosie in ianuarie
03.02.2009 How to Egypt with children?

Ultima fotografie...

Cairo 6
Cairo 5
Cairo 4
Cairo 3
Cairo 2