Egipt - Taba

(Pagini) > > > Taba

Taba este staţiunea situată în cea mai nordică zonă a Egiptului. Teritoriul Tabei a fost alipit la Egipt în anul 1982, după ce, până atunci aparţinuse Israelului. Taba este o staţiune liniştită şi luxoasă, potrivită pentru relaxare, scufundări şi sporturi de apă. Datorită poziţiei sale, este un loc din care puteţi face diverse excursii, spre exemplu, pentru a vizita Petra, renumitul oraş de piatră din Iordania. Recomandăm Taba, acelora care doresc să evite turismul aglomerat.

Această mică staţiune este aşezată în golful Akaba, ale cărui ţărmuri sunt înconjurate de munţi înalţi, care ajung aproape pînă la plajele nisipoase. Este de neuitat priveliştea pe care o oferă spre trei ţări – Iordania, Israel şi Arabia Saudită.

Marea şi scufundările

Aici vin şi iubitorii scufundărilor, deoarece ţărmul este bordat cu  corali în culori variate. Unul dintre cele mai renumite locuri din zonă, este Pharao´s Island, care este înconjurată de o apă având culoarea cerului. Recifurile coraliere care mărginesc insula sunt căutate şi de către scufundătorii profesionişti. Taba îi atrage pe scufundători pentru că aici, pot fi văzuţi căluţii de mare şi peştii-broască, care nu mai există în nici o altă parte a Mării Roşii.

Staţiunea turistică este în continuă dezvoltare, un proiect fiind „Înălţimile Tabei“, care are în ofertă activităţi culturale, sportive şi zone de cumpărături. Jucătorii de golf vor aprecia cu siguranţă terenul de 18 găuri.

Majoritatea plajelor de aici sunt nisipoase, dar intrarea în apă se face printre corali. De aceea, vă recomandăm să luaţi cu dumneavoastră şi încălţăminte pentru apă.

Alte activităţi în Taba

Mulţi dintre turişti preferă sistemul „dine around“, ceea ce înseamnă că puteţi cina la un preţ moderat la oricare dintre hotelurile din staţiune.

Agenţiile de turism oferă o gamă largă de excursii facultative, cu plecare din Taba. Puteţi alege excursii de una sau mai multe zile, la Cairo, puteţi vizita mănăstirea Sf.Caterina şi Dahabul sau puteţi participa la un pelerinaj de trei ore, pe Muntele lui Moise. La al doilea vârf ca înălţime al Sinaiului, puteţi ajunge pe un drumeag pitoresc sau urcând 3000 de trepte abrupte. Pelerinii îşi încep drumul noaptea sau în primele ore ale dimineţii, răsplata pentru ei fiind priveliştea superbă a răsăritului. Atmosfera de nedescris a acestui loc este adesea completată de şoaptele rugăciunilor rostite în diverse limbi. Dacă doriţi să vă bucuraţi de frumuseţile naturii, plecaţi în excursie în Canionul Curcubeului. Această formaţiune şi-a dobândit numele datorită culorilor sale, care pleacă de la alb, trece prin galben, ajungând până la roşu. Dacă vreţi să faceţi cunoştiinţă cu viaţa nomazilor , să încercaţi narghilelele sau să mergeţi pe cămilă, înscrieţi-vă într-o excursie spre un sat de beduini.

Mulţi turişti aleg Taba, ca destinaţie a vacanţelor lor şi pentru faptul că, este un loc ideal de plecare în excursii spre Petra şi Ierusalem. Petra este probabil cel mai atractiv loc din Orientul Mijlociu. Pe timpul vizitării acestui oraş de stâncă iordanian veţi vedea principalele atracţii – amfiteatrul, marele templu, visteria faraonilor şi mormintele împărăteşti. Acest oraş, tăiat în stâncile roz cu mai bine de 2000 de ani în urmă, a servit ca loc de refugiu pentru beduini. În Ierusalem, leagănul civilizaţiei creştine, veţi vedea numeroase monumente cunoscute în întreaga lume, cum ar fi Zidul Plângerii sau Muntele Templului. Cea mai mare parte a excursiei o veţi petrece pe litoralul Mării Moarte, aşa că puteţi încerca pe propria piele efectele ei dumnezeieşti.

Ultimele curiozităţi...

26.03.2012 Muntele lui Moise
26.01.2012 Sărbătorile în Egipt
22.11.2011 Kultura

Ultima discuţie...

01.05.2011 o mai fi comori
30.04.2011 valabilitate pasaport
30.04.2011 marea rosie in ianuarie
03.02.2009 How to Egypt with children?

Ultima fotografie...

Cairo 6
Cairo 5
Cairo 4
Cairo 3
Cairo 2