Egipt - Transportul

(Pagini) > > > Transportul

Transportul spre Egipt


Transportul aerian


Transportul aerian este cel mai simplu şi cel mai frecvent mod de a călători spre Egipt. Preţurile biletelor variază în funcţie de compania aeriană cu care zburaţi, durata sejurului şi destinaţia aleasă şi alegerea unui zbor direct sau cu escală.


În Egipt sunt 90 de aeroporturi, dar numai câteva dintre acesta sunt pentru trafic internaţional. Puteţi zbura direct la Cairo, Alexandria, Luxor, Asuánu, Sharm el Sheik, Hurghada, Taba şi de asemenea la Marsa Alam.

Transportul în Egipt

Trenul


Căile ferate din Egipt sunt proprietate de stat şi au o istorie îdelungată. De a Asuan la Cairo pueţi călători cu vagon de dormit, care oferă o atmosferă de intimitate. Principalele linii de cale ferată sunt în lungul Nilului şi între Alexandria şi Cairo. Lungimea lor totală este de peste 5000 km. Călătoria cu trenul este în general ieftină, dar vagoanele companiei de stat ar necesita sa fie modernizate.

Autobuzul


Egiptul are o reţea densă de trasee de autobuz şi de aceea este uşord e ajuns dintr-un oraş în altul. Din păcate autobuzele sunt în mod frecvent supra-aglomerate. Acest lucru nu este însă caracteristic şi pentru autobuzele care leagă marile oraşe între ele, sau cu staţiunile de vacanţă. Acestea sun luxoase şi prevăzute cu sisteme de climatizare. Acest mijloc de transport nu este scump, preţul biletelor fiind în funcţie de distanţă, dar şi de calitatea autobuzelor. Cu cât veţi plăti mai mult, cu atât veţi călători mai confortabil. Pe trasee scurte nu se vând bilete cu locuri rezervate, dar dacă vă pregătiţi pentru un drum mai lung, cumpăraţi-vă biletele din timp.


Autobuze şi microbuze circulă prin Cairo şi Alexandria. Dacă aveţi posibilitatea de a alege, călătoria cu microbuzul este mai plăcută. Oficial, în acestea nu se circulă în picioare, de aceea nu sunt prea aglomerate şi au mult mai multe staţii , dându-vă posibilitatea să coborâţi acolo unde doriţi.

Vapoarele


Călătoria cu vaporul pe Nil este o experienţă de neuitat. În funcţie de cât doriţi să plătiţi şi cât sunteţi de pretenţioşi, aveţi posibilitatea să alegeţi dintre mai multe tipuri de vapoare. Cel mai aglomerat segment este între Luxor şi Asuan. Parte a acestor excursii, care pot avea diverse durate şi distanţe sunt vizitările de monumente şi relaxarea. Pe vapoarele de coazieră se organizează şi cine festive. Dacă vă plac povestirile poliţiste, şi în special Agatha Christie, nu lăsaţi să vă scape plimbarea cu vaporul pe Nil şi amintiţi-vă de abiltatea legendarului detectiv Hercules Poirot.

Automobilul


Să veniţi în Egipt cu automobilul, implică destul de multe formalităţi birocratice şi cheltuieli. În Egipt nu este valabilă Cartea Verde, aşa că, la frontieră, trebuie să încheiaţi o altă asigurare pentru accidente. Este bine să vă informaţi dacă puteţi folosi aici un automobil cu motor diesel sau tracţiune integrală. Este bine să aflaţi şi dacă puteţi face rost de piese de schimb în eventualitatea unei defecţiuni.


 Dacă vreţi să călătoriţi pe patru roţi în Egipt, este mai bine să închiriaţi un automobil. Trebuie să aveţi un permis de conducere internaţional şi vârsta, peste 25 de ani. Unele centre închiriază maşini şi numai pentru dus, iar de la altele puteţi închiria maşina cu şofer.


În Egipt se circulă pe partea dreaptă, viteza admisă este indicată de semne, iar celelalte semne de circulaţie sunt asemănătoare cu cele europene. Vă recomandăm să conduceţi mai mult pe lumină şi să fiţi foarte atenţi la pietoni, deoarece aceştia au uneori tendinţa de sări pe carosabil. Avantajul circulaţiei cu automobilul este costul scăzut, benzina fiind aici foarte ieftină.

Taxiul


În marile oraşe, taxiul este cel mai confortabil mijloc de transport. Prin Cairo şi Alexandria circulă nenumărate. Înformaţi-vă cât costă, în principiu, călătiria de la locul A la locul B şi spuneţi taximetristului această sumă, când vă urcaţi în maşină. Dacă el vă va cere o sumă care vi se pare prea mare, coborâţi şi faceţi semn altuia. Când aţi ajuns la destinaţie, mai întâi coborâţi din maşină şi apoi plătiţi suma pentru care v-aţi înţeles. De asemenea, să nu fiţi surprinşi cân dva opri să vă ia un taxi în care deja şade un alt client. Este o practică curentă.

Metroul sau tramvaiul


Metroul din Cairo este o raritate nu numai în Egipt, ci şi în întreaga Africă. Reţea de tramvaie veţi întâlni numai în Cairo şi Alexandria.

 

Ultimele curiozităţi...

26.03.2012 Muntele lui Moise
26.01.2012 Sărbătorile în Egipt
22.11.2011 Kultura

Ultima discuţie...

01.05.2011 o mai fi comori
30.04.2011 valabilitate pasaport
30.04.2011 marea rosie in ianuarie
03.02.2009 How to Egypt with children?

Ultima fotografie...

Cairo 6
Cairo 5
Cairo 4
Cairo 3
Cairo 2